Miercuri, 17 Iunie 2015 10:57

Studierea cerealelor este necesară pentru brutari, spun cercetătorii

Studiile nutriționale pe cereale sunt imperative deoarece vor ajuta la demontarea percepțiilor greșite din rândul consumatorilor, spune directorul executiv al Fundației Alimentelor Cerealiere (Grain Foods Foundation - GFF), citat de portalul bakeryandsnacks.com. Instituția a derulat o serie de cercetări nutriționale având scopul evidiențierii rolului cerealelor în alimentație.

"Consumatorii vor să știe mai multe despre produsele pe care le consumă, iar industria de profil de asemenea vrea să știe mai multe despre propriile produse. Consumatorii sunt interesați de nutriție și de modul în care produsele alimentare le pot influența sănătatea. Capacitatea de a furniza răspunsuri și de a canaliza toate aceste nevoi este de o importanță vitală pentru în Fundației Alimentelor Cerealiere", a explicat liderul instituției pentru sursa citată.

Aportul de cereale, spre exemplu, este asociat cu îmbunătățirea stării de sănătate a inimii sau cu un risc mai redus de diabet. În plus, atunci când cerealele sunt consumate în proporții adecvate, acestea pot contribui chiar la reducerea masei corporale, spun cercetătorii. Studiile au arătat spre exemplu, că adulții care mănâncă preponderent pâine cu drojdie au un aport mai redus de zahăr comparativ cu cei care nu consumă cereale și alimente din cereale. De asemenea, cei care consumă produse cerealiere au un aport de nutrienți mai optim decât oamenii care evită cerealele.

Citiți următorul număr al revistei Brutarul-Cofetarul pentru a afla cum poate industria de profil să contracareze percepțiile greșite ale oamenilor privind consumul de cereale, carbohidrați și pâine.

Furnizorii de materii prime și tehnologii dedicate dezvoltării de noi produse în panificație, patiseri și cofetărie își pot promova soluțiile în revista Brutarul-Cofetarul distribuită gratuit tuturor producătorilor și managerilor din domeniu. Detalii la telefon 0266-219.392 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…