Joi, 09 Iulie 2015 10:55

Britanicii au lansat un ghid de bune practici dedicat produselor fără gluten

Federația pentru Alimente și Băuturi din Marea Britanie (Food and Drink Federation - FDF) a publicat un ghid gratuit pentru a ajuta producătorii să respecte legislația UE din domeniul etichetării produselor aglutenice ambalate, potrivit bakeryandsnacks.com.

Potrivti noului ghid, utilizarea noțiunii de gluten pe ambalajele alimentare nu mai este permisă fără a face referirea în mod specific la tipul de cereale prezent și în lista de ingrediente a alimentului respectiv. În plus, chiar dacă adăugarea între paranteze a cuvântului gluten lângă tipul de cereale aferent este opțională, FDF recomandă ca respecivul sortiment de cereale să fie evidențiat cu litere îngroșate pe etichete.

Iată câteva din recomandările prezente în noul ghid dedicat produselor fără gluten:

- Ingredientele alergenie trebuie evidențiate cu litere îngroșate oridecâteori apar pe etichete
- Denumirea specifică a cerealelor trebuie dată cu referiri la familia cerealelor din care fac parte

Ghidul conține totodată și un grafic simplu menit să ajute producătorii în a decide care este sintagma potrivită pe care o pot folosi în promovare, dintre cele autorizate: "fără gluten" (gluten-freee), "conținut foarte scăzut de gluten" sau "fără ingrediente care conțin gluten".

Aflați mai multe despre recomandările specialiștilor privind etichetarea produselor citind următorul număr al revistei Brutarul-Cofetarul.

Furnizorii de materii prime și tehnologii dedicate afacerilor din panificație, patiseri, cofetărie și morărit își pot promova soluțiile în revista Brutarul-Cofetarul, distribuită gratuit tuturor producătorilor și managerilor din domeniu. Detalii la telefon 0266-219.392 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…