Imprimă această pagină
Miercuri, 02 Decembrie 2015 15:58

Numeroase evenimente dedicate patiseriei și cofetăriei, la SIGEP 2016

 

Regina internațională a patiseriei și cofetăriei va fi încoronată în cadrul celei de-a 37-a ediții a expoziției internaționale SIGEP, care se desfășoară în perioada 23-27 ianuarie, în orașul italian Rimini. Printre valorile ei se vor număra profesionalismul maxim, standardul de muncă ridicat, creativitatea și gustul excelent, dar și o mare capacitate de a înțelege și de a aplica inovațiile, fără a uita de tradiții.

Regina Patiseriei și Cofetăriei va fi în lumina reflectoarelor la Campionatul Mondial de Patiserie și Cofetărie, competiție care se ține o dată la doi ani, fiind rezervată exclusiv femeilor. Concursul va fi găzduit în cadrul Expoziției Internaționale de gelaterie artizanală, patiserie, cofetărie și panificație SIGEP 2016, în ziua de sâmbătă, 23 ianuarie, urmând ca ceremonia de premiere să se desfășoare duminică, 24 ianuarie, între orele 17:00 și 18:00. Anul trecut au avut loc încălziri în mai multe țări din lume, cu scopul de a selecta concurenții care se vor întrece pentru titlul de Regină a Patiseriei, și care se întâlnesc la Rimini pentru a-și arăta abilitățile și experiențele și pentru a se confrunta în diferite competiții.

Concurenții sunt din Japonia, Australia, Taiwan, India, Rusia, Franța, Italia, Brazilia, Croația și Serbia. Ei vor trebui să pregătească câte o tartă modernă, o cremă de desert cu aromă de cafea, o porție individuală de desert de ciocolată, un mini produs de patiserie „bijou” și o sculptură în zahăr și pastillage. Concurenții își vor concentra creațiile în jurul temei principale a competiției, „Arta Dansului”, care reprezintă un exemplu perfect de rigoare și în același timp de eleganță și atenție la detalii. Juriul care va evalua lucrările este alcătuit din zece manageri ai concurenților, ghidați supervizați de doi președinți internaționali ai juriului - Cher Harris (SUA) și Miguel Moreno (Spania).

Pentru a citi mai pe larg despre SIGEP citiți ediția de decembrie a revistei Brutarul-Cofetarul.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…